Referenssit

Luotettava kokonaispalvelu sai kiitosta Kokkolan Teollisuusvedeltä

Kokkolan suurteollisuusalueella toimiva Kokkolan Teollisuusvesi Oy on Suomen suurin teollinen vesilaitos. Jukkola Systems uusi vesilaitoksen syöttövesi- ja talousvesipumput projektissa, jolla parannettiin vesilaitoksen toimitusvarmuutta ja energiatehokkuutta.

Suurteollisuusalueen viennin arvo on peräti 1,75 miljardia euroa, ja alueen 15 tuotannolliselle yritykselle Kokkolan Teollisuusveden toimittamat neljä vesilaatua ovat yhtä tärkeitä hyödykkeitä kuin sähkö.

– Vesilaitoksen projektissa kyse oli veden toimitusprosessin lähtöpäässä sijaitsevasta kohteesta, jossa korostuu toimitusvarmuus. Nyt asennetut uudet pumput ovat lisäksi merkittävästi vanhoja pumppuja energiatehokkaampia nykyaikaisen pumpputekniikan ansiosta, mikä tuo kustannussäästöjä, kertoo KIP Servicen toimitusjohtaja Olli-Matti Airiola.

KIP Service on palveluyhtiö, joka vastaa muun muassa vesitoimituksista suurteollisuusalueen yrityksille. Airiola sanoo arvostavansa Jukkola Systemsin kokonaispalvelua, joka käsitti projektinjohdon, suunnittelun ja asennuksen ohella esimerkiksi vanhojen pumppujen purkamisen sekä putkistojen, pumppujen, automatiikan ja taajuusmuuttajien toimitukset.

– Projekti valmisteltiin ennakkoon huolellisesti yhdessä. Töiden aikana tuli vastaan yllättäviä tilanteita, mutta Jukkola Systemsin kautta saimme resursseja niiden hoitamiseen. Tämä oli meille kokonaisuutena vaivaton ja resurssitehokas ratkaisu, koska meidän ei olisi ollut järkevää sitoa omia resursseja näin isoon työhön. Tällaisesta palvelusta mielellään maksaakin, Olli-Matti Airiola jatkaa.

Jukkola Systemsin toimitusjohtajan Joonas Jukkolan mukaan Kokkolan Teollisuusvedelle toteutettu kokonaispalvelu on hyvä esimerkki projektista, jossa asiakkaan tarpeisiin optimoitu kokonaisuus parantaa toimitusvarmuuden lisäksi energiatehokkuutta. Olennainen osa ratkaisua olivat Siemensin korkean hyötysuhteen IE4-sähkömoottorit yhdessä KSB:n laadukkaiden pumppujen ja venttiilien kanssa. Jatkossa Teollisuusvesi pystyykin tuottamaan laitosten tarvitseman veden myös varapumpulla. Joonas Jukkolan mukaan asiakkaat ovat ottaneet tyytyväisinä vastaan Jukkola Systemsin päätökseen laajentaa liiketoimintaansa teollisuuden tukkukaupasta kokonaispalveluiden tuottajaksi.

– Meillä on asiantuntevat insinöörikoulutuksen saaneet myyjät. He tuntevat asiakkaidensa prosessit ja pystyvät sen ansiosta tarjoamaan toimivia sekä kustannustehokkaita ratkaisuja. Asennuspalveluun olemme investoineet niin paljon, että asentajia on jo myyjiä enemmän. Tarvittaessa hoidamme myös projektinjohdon, jolloin asiakkaan ei tarvitse sitoa hankkeeseen omia resurssejaan, Jukkola painottaa.

– Asiakkaat arvostavat avaimet käteen-periaatteella toimivaa kokonaispalvelua sen helppouden takia. Kun me otamme vastuun kokonaisuudesta, asiakas voi keskittyä paremmin omaan liiketoimintaansa.

Jukkola Systemsin kokonaispalvelu sisälsi

  • Projektinjohdon
  • Suunnittelun
  • Vanhojen pumppujen ja moottoreiden sekä näiden petien purkamiset
  • Putkistojen toimitukset ja asennukset
  • Sähkötyöt
  • KSB Omega 150-360B pumput & KSB venttiilit
  • Siemens Performance Line 90kW moottorit
  • Vacon 100 FLOW taajuusmuuttajat