Kunnonvalvonta

KUNNONVALVONNAN MITTAUKSET

Käytössämme on 2 kpl 2-kanavaisia Prufteknik Vibexpert värähtelyanalysaattoreita, sekä Omnitrend analysointiohjelmisto. Molemmat analysaattorit on varustettu reittimittausohjelmistolla sekä tasapainotusohjelmistolla. Lisäksi pystymme mittaamaan laitteista ylös- ja alasajokäyrät rakenteellisten resonanssien selvittämiseksi.

Suoritamme asiakkaiden laitoksilla pyörivien laitteiden värähtelymittauksia, joilla seurataan laitteiden kunnonmuutoksia. Laitteiden kuntoa seurataan jaksotetusti sovitun mittausvälin mukaisesti. Yleensä laitteen mittausväli jaksotetaan laitteen kriittisyyden perusteella.  Vikaantumiset todetaan jo varhaisessa vaiheessa ja huollot voidaan suunnitella hallitusti. Samalla yllättäviltä laiterikoilta ja tuotannollisilta menetyksiltä säästytään.

Yleisimpiä mittauksilla kiinni saatuja vikoja ovat epätasapainot, linjausvirheet, irtonaisuudet ja laakeriviat.

Värähtelymittaukset tehdään ammattitaitoisen henkilöstön toimesta ja mittaukset tallennetaan ja analysoidaan käyttäen siihen tarkoitettuja värähtelyanalyysiohjelmia. Mittaukset voidaan tehdä erilaisille laitteille, kuten esimerkiksi moottoreille, generaattoreille, pumppuille, vaihteille ja muille pyöriville laitteille.

Värähtelymittaukset voidaan tehdä säännöllisesti tietyn aikavälin välein tai tarvittaessa, esimerkiksi laitteen käynnistyksen yhteydessä. Mittaukset ovat tärkeitä laitteiden käyttöiän ja toiminnan varmistamisessa.

Värähtelymittaukset ovat kustannustehokas tapa seurata laitteiden toimintaa ja varmistaa niiden jatkuva toiminta. Huollon aikataulu sovitaan asiakkaan kanssa ja huolto tehdään mahdollisimman nopeasti ja häiritsemättä asiakkaan toimintaa.

Ota yhteyttä meihin ja kysy lisätietoja värähtelymittauspalveluistamme. Autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.
Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Paavo Juusola

Laakeridiagnostiikka

+358 440 319 152

 

Jukka-Pekka Pajunpää

Huollon myynti

+358 40 747 1811